Garantie voorwaarden

Alle zitmeubelen van Atelier De Brocante Opkamer worden geleverd met een garantieperiode van 2 jaar.

De garantie is van toepassing op constructie- en materiaalfouten en op verborgen fabricagefouten.

Bij zitmeubilair wordt dus enkel verwezen naar de romp en de constructie, niet naar de bekleding. Daarbij wordt uitgegaan van normaal gebruik. Mocht zich binnen deze periode na datum van aflevering een constructiefout voordoen, dit geheel ter beoordeling van Atelier De Brocante Opkamer , dan zijn wij bereid het onderdeel waar zich deze fout voordoet kosteloos te herstellen.

Atelier De Brocante Opkamer garandeert dat elk door ons geleverd artikel voldoet aan normale eisen van deugdelijkheid en bruikbaarheid en aan bestaande overheidsvoorschriften. Als bij normaal, met de bestemming corresponderend gebruik, gebreken optreden in of aan het artikel, worden deze door Atelier De Brocante Opkamer kosteloos hersteld.

Mocht er onverhoopt iets zijn kunt u ons altijd benaderen.

Geen Garantie bij :

 • indien u geen aankoopfactuur kunt overleggen;
 • Als het defect is veroorzaakt door defecten of slijtage als gevolg van nalatig onderhoud;
 • Als er veranderingen zijn aangebracht in of aan het product door derden;
 • Als er beschadiging is opgetreden van buitenaf;
 • Beschadiging door huisdieren
 • Schade door gebruik van verkeerd toegepaste chemische producten
 • Oververhitting door verwarming
 • Het werken/kromtrekken van hout zoals kranen, noesten, haar – en krimpscheuren.
 • Schade door verkeerd of onoordeelkundig gebruik zoals bijvoorbeeld het gebruik van de armleuning als zitbank.
 • Blootstelling aan vochtigheid, extreme warmte, te grote hoeveelheid zonlicht of kou;
 • Mogelijke verkleuringen van de stoffen etc.
 • Kosten die veroorzaakt zijn door reparatie door derden, worden niet door Atelier De Brocante Opkamer vergoed.
 • Verzend / transport kosten, deze zijn voor rekening van de klant.
 • Geen garantie bij Sale artikelen

Onze zit meubels hebben een massief houten romp, enige “geluiden” kunnen zodoende altijd optreden. Volledig logisch voor de meeste mensen. Onze massieve eetkamertafels kunnen door temperatuur / vocht verschillen enigszins gaan werken. Dit is onontkoombaar bij een natuur product zoals hout !
Doorgaans is dit niet eens aan de orde , maar kan in extreme gevallen voorkomen.

Stoffen: onze linnen ( en andere stoffen ) zijn kleurecht, maar…………..verkleuring door dag/zonlicht kan altijd voorkomen. Hoe donkerder de stof hoe erger het KAN, hoeft niet. Synthetische stoffen hebben hier nagenoeg geen last van. Natuurproducten zoals Wol, Linnen Of Katoen zijn hier te alle tijden gevoelig voor. Na verloop van tijd kunnen er ook door het gebruik “pilletjes “ontstaan. Deze zijn eenvoudig met een apparaatje te verwijderen. LET OP : alweer een bewijs dat u een natuur product in handen heeft. Denk maar aan een linnen broek of een wollen truien. Pluisjes / pillen zijn zo te verwijderen en moet misschien indien gewenst 1 x per jaar worden gedaan.

Houten tafels: Gezien het gaat om houten meubelen, willen wij u erop wijzen dat het hout kan gaan werken. In de winter zal het, wanneer de luchtvochtigheid in huis aan de lage kant is, enigszins krimpen. Dit trekt weer weg als de luchtvochtigheid weer toeneemt. Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 50 en 65%. Wij geven geen garantie op het eventuele werken/kromtrekken van het hout.

Kleurverschillen, noesten, haar- en krimpscheuren en “”werken”” zijn eigenschappen welke inherent zijn hout. Kraken kan voorkomen door het werken van het hout, logischerwijs valt dit ook niet onder onze garantie.

Onze Handgemaakte meubels worden als plm. maatvoering omschreven, echter een kleine afwijking kan i.v.m. met de handmatigheid altijd voorkomen. Alweer het bewijs dat we geen fabrieksmassa leveren : )

Om te bestellen/ of te kijken kunt u een afspraak maken. Kiest u ( om welke reden dan ook ) om via de mail te bestellen dan is dat mogelijk. Echter wij zijn geen webshop, retourneren is daarom ook niet mogelijk. Ondanks dat wij alles extra controleren kan er altijd iets over het hoofd worden gezien, garantie is natuurlijk voor iedereen gelijk.

Bestellingen dienen na de aanbetaling ook daadwerkelijk te worden afgenomen, na aanbetaling kan de bestelling niet meer worden ontbonden. Voor ( bijna ) iedereen logisch maar helaas komt het voor dat om welke reden dan ook meubels niet worden opgehaald. Realiseert u zich dat wij alles speciaal voor de klant laten maken en zo iedereen kunnen laten mee profiteren van onze zeer scherpe prijzen.

Mocht er om welke reden dan ook een verlenging van de levertijd optreden door overmacht van bijvoorbeeld een pandemie, dan vragen wij hiervoor uw begrip. Uiteraard proberen wij altijd alles netjes op tijd te leveren.